Vi är ju Bajare, i alla lägen. Men visst ligger en sektion oss mer om hjärtat än andra. Vi säger inte att Vi har järnkoll på laget, eller att vi är den ultimata hockeyexperterna. Men detta är en av de saker vi brinner för. Och har åsikter om. Så är det bara.

torsdag, februari 28, 2008

Dramaqueens!

Man fick till en riktigt melodramatisk drapa i förrgår när ångesten satte in. Och melodramatiskt värre blev det i sista perioden, när Bajen mycket traditionsenligt låg under med 7 mål vaknade klacken till liv och insåg att det kanske var sista gången någonsin man fick älska Hammarby hockey på plats. Vi inbitna försökte räkna hur många spelare som stannat kvar för spel trots uteblivna löner, enligt ryktena skulle fyra spelar ha dragit. Klintan och Erik var självskrivna och nog fanns Jalkis och Robin Andersson där. Senare skull vi höra att det bara var Svanbom som direkt stuckit, resten var sjuka i varierande grad (vilket är bra, vi skulle hata tanken på att Dahlen eller Owilli bara lagt av och dyker upp i djurgården nästa säsong). Efter slutsignalen blev det väldigt emotionellt för många, det kramades på alla håll och kanter. Alla skulle ner till lokalen för att hålla likvaka och mingla med spelare, dock hade redan ryktet spritts under matchen at det ska bli en match till på måndag på Hovet. Så säsongen verkar kunna spelas klart (tji fick ni gnagararslen), så avslutar med heder iallafall.

Nere på lokalen hölls krismöten av många slag, styrelsen fick sej en känga från flera hörn, vilket i sammanhanget närmast får ses som en gammal fin Bajentradition, som glögg vid Nackastatyn på julafton. Det är lite svårt att se vad de skulle ha kunnat gjort annorlunda, förutom info:n till medlemmarna, vilket varit under all kritik. Det togs till och med ett sent beslut att Bamsingarna ska verka för att kvalserien genomförs, för hedern och för sportslighetens skull. Vad det blir av det får ödet utvisa. Men lever ännu. Lite till, och än så länge.

2008-02-27 19:00 Hammarby IF - IF Malmö Redhawks 0 - 7 ( 0-2, 0-3, 0-2 ) 306 Hovet, Johanneshov

2 kommentarer:

Blogger Picaro sa...

Tjena Mattis! Haha, "dramaqueens". Skellefteborna tycker vi är dramaqueens i Luleå när vi visar att vi är less på misären. Nä det är bättre att titta bakåt. Kolla in den här youtubefilmsnutten från säsongen 83/84: http://www.youtube.com/watch?v=0ijNwBxb2l8 Syns väl nån hammarbyare där nånstans.

5:57 fm

 
Anonymous Anonym sa...

Tackar och bockar för klippet. är det Bajen i första matchen?
Mattis

1:54 em

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida