Vi är ju Bajare, i alla lägen. Men visst ligger en sektion oss mer om hjärtat än andra. Vi säger inte att Vi har järnkoll på laget, eller att vi är den ultimata hockeyexperterna. Men detta är en av de saker vi brinner för. Och har åsikter om. Så är det bara.

torsdag, januari 31, 2008

Den sista färden


... eller iallafall det sista derbyt mot gnaget, det är vi övertygade om. Under kvällen spreds rykten om att det skulle vara slut för evigt efter Läxand. Nåt som bidrog till att höja dramat, det blev riktigt ödesmättat tillslut.

Som begravningspsalm kunde Hammarby Hockey inte ha fått en bättre hyllning: 4000 på Hovet, ett minimalt inslag av sömniga slipsstrypare och med stora klackar som var fast beslutna att höras. Förmodligen kände gnaget också på sej att det var sista gången vi sågs. Tack för hyllningen.

Det har klagats i media över vandalism, över slagsmål och fylla. Kort sagt är det som derbyn i fornstora dagar, som de vi minns med vemod. Då ekonomin inte var nåt som kunde klassas som direkt hjärtinfarktframkallande, då Hovet framstod som en lätt förfallen pinsam kusin till Globen. Då fotbollen inte var bolagiserad och framgångsrik, och inte kunde förneka släktskapet med de andra sektionerna hur mycket de än försökte. Kort sagt, då det var lite dekis över att vara Bajare.

Nå, när man accepterat ödet och förbereder på begravningsceremonier, kommer det nyheter som prövar ens förstånd igen. Och Hammarbykarusellen snurrar vidare. Ödet måste skämta med en...


Vissa skulle påstå att den ärevördiga sektionen skulle kunna dra nåt gammalt över sej, men givetvis vet vi bättre...






2008-01-30 19:00 Hammarby IF - A I K IF 2 - 4 ( 0-3, 0-1, 2-0 ) 3948 Hovet, Johanneshov

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida