Vi är ju Bajare, i alla lägen. Men visst ligger en sektion oss mer om hjärtat än andra. Vi säger inte att Vi har järnkoll på laget, eller att vi är den ultimata hockeyexperterna. Men detta är en av de saker vi brinner för. Och har åsikter om. Så är det bara.

måndag, oktober 29, 2007

Vi vill så

...gärna ha en seger. Varje jävla match är vi optimistiska och säger "det är nu det vänder". Så tyckte vi oss kunna säga igår också. Övertaggade efter att ha våndats på Söderstadion (jadå vi går dit trots allt vårt bitchande på fotbollsbajarna), kom vi på olika vägar in på Hovet igår tillsammans med 1000 andra hoppfulla. Ca 11 % av fotbollsentusiasterna (eller, kanske man ska säga Bajen Fans:en, för det är dem det rörde sej om) hade nappat på gratis hockeymatch, och nu jävlar skulle det visas vad vi kan. Vilket bidde en tumme både på isen och på läktaren. Hammarbysupportrar orkar nog inte med typ tre matcher på en helg (för oss hokkifolk, för de andra var det bara matcherna på söndagen som gällde), kombinerat med lönehelgskrökande och oktoberrusk med mera.
Behållningen från matchen kan för vår del sägas vara andra perioden, där Lindqvist blev knockad av anonym Bajenspelare, och där man kunde skönja tecket på försök till coachning i båset. Ju sanbbare vi kan lägga denna söndag bakom oss desto bättre.
******************************
Hos vårat enda sammanhållna diskussionsforum (märkligt nog finns bara ett sånt för hela föreningen hos supporterklubben, Bajen Fans), förekom diverse diskussioner på handbollsdelen om varför man skulle gå på hockey istf damhandbollsderby. Vår ståndpunkt är iallfall klar: ingen ska behöva urskulda sej för att de går på en A-lagsmatch i en Hammarbysport. Man har sina egna skäl till att välja att gå på damhandboll istället för en ishockeymatch, och med alla de sektioner som Bajen har är en krock ofrånkomlig. Snart ska det bedrivas elitnivåspel i fyra stora grenar i Hammarbys regi, och man kan inte begära att man ska kunna gå på allt. Det man möjligen skulle kunna önska av en alliansstyrelse är att dessa ser till att klubbarna inte begår rovdrift på varandra, och att om det sjösätts satsningar, så ser man till att de inte krockar och konkurrerar med varandra. Om gnaget kan så kan vi.
*********************************
Snart är det extraårsmöte för Hammarbyhockey. På den dagordning som har lagts ut på nätet kan man se att det inte har planerats någon revision av verksamheten, visserligen brukar man väna med sånt till ordinarie årsmöte, men då föreningen faktiskt varit dagar från konkurs, en ordförande blivit avsatt av den övriga styrelsen, och man dessutom kunnat läsa om en del av styrelsekonflikterna i pressen kan man tycka att det vore på sin plats med granskning av verksamheten. Bloggen kan inte garantera att vara på plats på årsmötet, men om så blir kommer det reflektioner som läggs ut här.



2007-10-28 Hammarby IF - IK Oskarshamn 1 - 3 ( 1-2, 0-1, 0-0 ) 1043 Hovet, Johanneshov

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida