Vi är ju Bajare, i alla lägen. Men visst ligger en sektion oss mer om hjärtat än andra. Vi säger inte att Vi har järnkoll på laget, eller att vi är den ultimata hockeyexperterna. Men detta är en av de saker vi brinner för. Och har åsikter om. Så är det bara.

söndag, september 16, 2007

Hepp, så snabbt det kan gå!



Premiären avklarad, nog var det nervöst innan nedsläpp. VIK är trots kaxiga uttalanden här o där inget skitlag, varken på isen eller på läktarplats. En duktig mängd Västeråsare hade tagit sej till Hovet, det var utannonserat på förhand, frågan var bara hur stor uppslutning Bajen skulle ha. Uppmarschen på Röda Kvarn lovade gott. Gamla pålitliga nunor såg släntra in eftervart, och vissa hade redan hunnit förbereda med eftertryck, en premiär är ju premiär. Hockeyförening får goda betyg för det som förberetts på Hovet, Hörnan utlovade öppet hela säsongen, souvenirstånd hade smällts upp och lotter krängdes. Publikvärdar verkade det finnas gott om, trots farhågor om motsatsen och det såg riktigt schysst ut på läktaren när man klev in. Det skulle visa sej att åtminstone en tredjedel av publiken bestod av VIK-folk, om inte mer. Det klirrade iallafall gott i klubbkassan får man hoppas, nåt över 100000 måste det ha blivit.






Spelet då? Jo med tanke på vad Västeråsarna har tippats innan säsongen, så höll vi stilen i första o sista. Andra perioden var ett stort mörker. Forceringen i tredje fick många att bli riktigt ystra, när man tänker sej att vi kan plocka fram sånt spel mot svagare motstånd framöver. Målvakteriet såg riktigt fint ut, och Bajen red ut ett grymt boxplay i första perioden. Allt som allt så gick det som man kunde tänka sej i en premiär mot bra motstånd.






Publikmässigt gjorde Bajen inget större intryck ikväll. En sak att Västerås ställde upp med riktigt mycket folk till premiären; det är ju en kort och bekväm resa för dom. En annan sak är att rutinerat klackfolk sitter o molsurar på premiärmatchen, denna samling av Bajare borde faktiskt kunnat krossa i stort sett allt som kom i deras väg på Hovet. Hoppas verkligen att folk inte blev avskräckta av detta. Det kommer också att bli bättre, förhoppningsvis. 500-600 Bajare (uppskattningsvis) på en premiär som dennaär också inget att slå sej för bröstet för, även om vi faktiskt har tagit ett fall framåt även där.






Så här i efterhand känns det inte så där jätteilla. Möjligtvis är man för luttrad och visionslös, men det kommer nog att ta sej.






070916 Hammarby-VIK 2-5 (1-0, 0-3, 1-2) 940 Johanneshov

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ni blev utklassade på läktaren och på isen! Men om något år kanske ni är på våran nivå!

2:50 em

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida