Vi är ju Bajare, i alla lägen. Men visst ligger en sektion oss mer om hjärtat än andra. Vi säger inte att Vi har järnkoll på laget, eller att vi är den ultimata hockeyexperterna. Men detta är en av de saker vi brinner för. Och har åsikter om. Så är det bara.

söndag, augusti 12, 2007

Helg i Hammarbyland.

Fredagen ingav stora förväntningar, då man skulle få se laget på is, och se hur de nya spelarna artade sej. För första gången fick bloggen besöka en anordnad vip-träff med tal av både tränare, spelare och personal. Positivt att spelarna verkar fyllda av självförtroende (det där med träningen som man pratar om är en gammal god Hammarbyklyscha, man får varje gång höra att man tränar mer än nånsin förut), att man lyssnat på supporterleden och tackat nej till utbyte med djurgården och att man satsar offensivt och tror på en 7:e plats i serien..
Matchen ordar vi inte nåt större om, Bajen körde slut på Armbåga, hr Dahlen, nr 14 (Robin Andersson?) och Jalkerud (som hade en egen fanclub på Hovet, varvid vitsarna vid räcket kom att handla om idolhemsidor och "hur man blir en Jalkis på 10 dagar!) Till de mer pikanta inslagen hörde loppis med gamla spelartröjor på läktaren, diverse pilsner och det faktum att Bajen Fans förekommit hockeyns egna supporterförening med att stödja 1080-klubben! Skäms på er! Vi är iallfall ruskigt taggade till fredagen. Mossen here we come!
********************************
Bloggen gick även på rugby, alla heter Glenn i Göteborg och bryter på engelska. Självklart då att Bajen var numret större förutom nr 15, vår favorit (mannen som kanske heter Theo stod för det mesta skönspel vi tyckte oss kunna urskilja, men så är vi nybörjare oxå). Att vara så liten och ta emot så mycket stryk av så många stora fula fiskrensare, och ändå hålla matchen ut måste väl kunna rendera ett och annat bragdpris.Man säger att hockey är en tuff sport, men att kolla in denna brottningsmatch mellan trettio svettiga gubbar, utan att se varken slagsmål, utvisningar eller någon form av misconduct kommer att göra oss mer eftertänksamma när ämnet macho/fjollsporter kommer upp.
På pluskontot: Gratis inträde, mycket action, cockneydialekt (mumma för gamla Hammarbajare), närheten till spelet, nr 15 (mannen som kanske heter Theo), geografin (mitt i Årsta), lagets sjungande av Bajenramsor efter segern, inget gnäll om ölburkar eller avvisitering, ingen nationalsång.
På minuskontot: Resultattavla (om man inte kan spelet är en sådan till stor hjälp), laguppställning på hemsidan (vad heter nr 15? Theo?), spelet grötar ihop sej lite för ofta och blir tempofattigt till och från, ingen korv.
Glenn förlorade det mesta trots den stora mängden anglosaxer i laget: inkasten (ni har inte sett ett inkast förrän ni sett rugby), straffsparkarna, gröthögarna (här hade vi tänkt skriva nåt annat, men det törs vi inte då anspelningar på sex kan få negativa konsekvenser för oss). Sillstryparna försökte iallafall hämnas genom dels mobba vår favoritgosse och sedan försöka ta livet av random Bajare , bla höll en stackars pensionär (stort hockeyfan f.ö.) på att råka riktigt illa ut när en snedspark på avvägar visslade förbi tätt intill nämnda gubbes tinning. Totalt räknade bloggen fyra liknande attentatsförsök, bara mot vår del av publiken (är det det som var Al Quaida ball, som Glenn skrek om vid inkastet).
Totalintryck: Ni som är från göteborg, åker alltid hem med sorg, 36-12, Årstafältet A. Kom ihåg det! Tyckte att Bajen rugby verkade ha samma familjära känsla som hockeyn, och torftigare förutsättningar (fanns det ens omklädningsrum?), totalt sett Bajen helt enkelt. Vi rekommenderar detta. Och i all välmening: fixa hemsidan Bajen (serietabellen var inte helt lätt att hitta, och vi vill ha en laguppställning).Om vi tolkat serieprogrammet rätt så är nästa hemmamatch 25/8.
Såna inkast får man inte se på Söderstadion...
*******************************

Kanalplan är denna säsong en bitterljuv upplevelse. Man känner alltid viss vördnad för historien när man går in genom grindarna, har var Bajen först med nästan allt de håller på med idag, här togs det första fotbollsguldet i Bajen 1985 osv. Det ljuva är förstås detta, medn det bittra just nu är resultaten, som inte alls går Bajens väg. Idag stod iallfall Hammarby upp väl mot skoterraggarna, som hade tur som undgick ett kvitteringsmål. Bajen hade förtjänat poäng här, de hade också förtjänat att ha det här publikstödet i fler matcher under äsongen. Men Hammarbyare är otrogna älskare som viker undan när det går dåligt. Därför är det lätt att man identifierar sej med damerna som hockeysmurf, man lider svårt av sektionernas battered wife syndromförhållande till sina fans. Men idag såg det ljust ut. Vi tror på seger mot älvjö nästa helg. Framåt Bajen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida