Vi är ju Bajare, i alla lägen. Men visst ligger en sektion oss mer om hjärtat än andra. Vi säger inte att Vi har järnkoll på laget, eller att vi är den ultimata hockeyexperterna. Men detta är en av de saker vi brinner för. Och har åsikter om. Så är det bara.

lördag, november 25, 2006

Bandy, Bussresa och Bakfylla

Zinkensdamm är inte riktigt vad det varit, läktarna är uppvärmda, klacken har numera trumma, sjunger om rakade snoppar, och har en medelålder på 14.5 år. Det är tur att det är helt otänkbart för stockholmskidz att ha moppe. Annars hade det varit allför snarlikt, typ Karlskoga, Värnamo eller Tierp exempelvis.
Å andra sidan vann Bajen ganska övertygande och man kan fortfarande tränga ihop sej på Zinkens krog för en värmande pilsner i halvlek. Bajen (som fenomen och etnisk företeelse) verkar skifta karaktär under vintern, vissa går på handboll, eftersom de har gjort resan upp från källarserien och samarbetat bra med Bajen Fans, andra går på Zinken för att man får dricka glögg på läktaren, spelet påminner om fotboll och man kan alltid dra sej till minnes fornstora dar, då saker verkligen hände kring bandyn.
De mest förtappade går på ishockey och surar, och är tacksam för snyggt spel och bra ideer när Bajen loosar mot gäng som man skulle ha gråtit blod förr om åren för förlust mot. Måhanda är det den nobla delen av Bajensjälen som visas på Hovet, " det viktigaste är inte att vinna, utan att kämpa väl". Annars lyder ett gammalt Bajenordspråk: "det viktigaste är inta att vinna, utan att supa med polarna", men såna anomalier har Bajens tilbedjare lämnat efter sej för lääänge sedanj. Eller hur?!?!
*****************************
Att åka till Nyköping har både karnevalsstämning och härjartåg över sej. Bajen höjer sej oftast där med rätt publikstöd i ryggen, och Nyköpingsfolket älskar och hata oss. Det är säkert ömsesidigt. Härjartågen inträffar alltsom oftast på dessa tillställningar, och är mycket tacksamma att sätta igång, då Nyköping alltid verkar tagna på sängen av stockholmarnas ankomst. Sen så verkar förväntningarna göra sitt till, allt går att använda som anledning att få härja lite, och Bajen hamnar lite längre från den gemytliga Söderpajasstämpeln som är så attraherande för Södermalms nya befolkning.
Under matchen förlorade Bajen nobelt, med bra spel i två perioder (minus en tabbe som verkar hämtad som ur en Altmanfilm), för att sedan tappa både ork och geist i tredje. Minnet från tredje perioden, och matchen i helhet får nog vara tekningen i defensiv zon, med keepern utplockad, 12 sekunder kvar och PP 6-5 utespelare. Sånt borde få även den mest inbitna fotbollssmurf att styra kosan mot Hovet, tex i morgon.
*******************************
Bajenpartiet borde förbjuda baksmällor enligt lag. Det är det första som måste ordnas efter revolutionen.



2006-11-24 Nyköpings HK - Hammarby IF 6 - 5 ( 2-2, 1-2, 3-1 ) 1274 Peabhallen

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida