Vi är ju Bajare, i alla lägen. Men visst ligger en sektion oss mer om hjärtat än andra. Vi säger inte att Vi har järnkoll på laget, eller att vi är den ultimata hockeyexperterna. Men detta är en av de saker vi brinner för. Och har åsikter om. Så är det bara.

torsdag, oktober 19, 2006

Jaha, vad ska man nu säga om det här?

Den riktigt stora frågan igår var ju: Vem klipper töyrä? Resultatet kom liksom på andra plats, denna kväll. Erik Johansson var närmast med två försök, men det ville sej inte riktigt, och töyrä kunde promenera av isen, med möjligen endast sårad stolthet... Nog hade han fruktat denna match, under sista minuten fick vi se det kanske snabbaste bytet nånsin skådat i Globen, då råkurr utbröt på isen. Några som också verkade ha fruktat denna match var gnaget då de sedvanliga tråkningarna från dessa i stort sett uteblev på alla internetforum man kan läsa om Bajen på. Helt självsäkra verkade de inte. Journalister, gnagare och andra moralens väktare har upprört sej på vårat tema inför detta derby, i fallet med vår senaste banderoll verkar upprördheten lika mycket gå ut över budskapet, som att de inte förstår det!
Ja ja iallafall var gårdagen en sömnig tillställning fram tills 3:e perioden. Är det en tillfällighet att Bajens publik alltid dröjer till 3:e innan de börjar märka av sej? Publikmässigt var denna match inte någon höjdare, som derbyBajare har man haft sexigare upplevelser... Uppskattningsvis hade Bajen kanske 600 på plats, att endast 2000 går och ser sina små svartingar, är en liten skandal. Bajen hade åtminstone elitseriehandboll samtidigt. Och innan nån gnagis kommer och klagar, nej Bajen presterar inte så jäkla mycket de heller. Men vi har inte vart i toppen sen 1984, aik kommer dit små småningom också.
Under efterfesten på lokalen kom olika Bajares intryck av matchen fram:
"Straffen var Foppaklass"
"Flera av våra unga anfallare har god teknik o känsla- se bara på Ellerstedts mål i Oskarshamn"
"Slagsmålen slutade 2-0 till Bajen, moralisk seger"
"Jalkis var Batman, om han nu slår så bra, varfö inte töyrä?"
"töyräs svanhopp in i båset-isdans"
"Astrid Lindgren trädde in i hockeyn- de var som Alfred mot Bulten i Bo (jag kan slåss mot dej i åtta dagar uten att ta av mej västen)"
"aik:s långsida började sjunga mot sin egen klack"
"Det viktiga är inte om vi sjungerut de andra, det viktiga är om spelarna hör oss".

De sistnämnda visdomsorden kan väl alla skriva under på. Skål!





Provokativ banderoll. På många sätt. Och för många.


2006-10-18 A I K IF - Hammarby IF 2 - 1 ( 1-0, 1-0, 0-1 ) 2584 Hovet, Johanneshov

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida