Vi är ju Bajare, i alla lägen. Men visst ligger en sektion oss mer om hjärtat än andra. Vi säger inte att Vi har järnkoll på laget, eller att vi är den ultimata hockeyexperterna. Men detta är en av de saker vi brinner för. Och har åsikter om. Så är det bara.

torsdag, november 24, 2005

Så här mellan två matcher...

(Eller alla syr för hand i Västeråååås)
Jaha, vad ska man säga om läget??? 6 st killar från KGB blir portade för sina insatser på derbyt, deras polare sympatibojkottar matchen mot gurkätarna, och hotar med upptrappning om inte Hockey´n viker ner sej. Jag är helt säker på att om KGB, Svärmorsdrömmar mfl sätter hårt mot hårt, så kan inte Hammarby vika ner sej. Det går för mycket prestige i det hela. Hammarby måste Visa Muskler Mot Huliganproblemet, och kan inte visa mjuk rygg när hokkiförbundet hötter med näven. Och Bajare å sin sidahar väl aldrig backat när oförrätter begås...
Det som är problemet är att KGB´s grabbar behövs på Hovet, som hockeyfanatiker, som sångresurs, och som sugardaddys vad gäller publikintäkter. Det som inte behövs är huliganmobben, att slåss för Bajen Hovet kan aldrig vara rätt. Detta vet de själva om också, och några av de mest hängivna hockeysupportrarna återfinns bland de portade och deras fränder. Sen slutligen är jag mot kollektiv bestraffning. Låt domstolar avgöra, de flesta bråkstakar från derbyt finns väldokumenterade på film från matchen.

Att en stro del av sektion A26 var borta igår märktes av betänkligt i första perioden, Bamsingarnas insats utan stöd av kepsligan är rätt ... beige. Men sen tryckte vi på rejält, man kan ju inte låta svartgula bönder köra över en eller hur?!?! VIK-u klacken var väl något under vår numerär, men vilken dålig insats de gjorde, en sån hop Bajare hade hörts mkt mer, även i en arena av Hovets kaliber.
Hade hoppats på en ny insats av mitt nya favvoobjekt Markl, kanske hade han kunnat tackla en gnällgurka över sargen, kastat sej in i VIK-u båset och nitat hr Bäckman, eller dragit ner himlen över våra huvuden... Upphämtningen var av värdlsklass, fortfarande vägrar vi loosa mot bättre lag (eller hur AIS?). Fast skottstatistiken, 12-49. Hallåååå!
Vi ses imorrn.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida